Vandreutstilling om arabisk mat

Den arabiske verden strekker seg fra Nord-Afrika helt til den arabiske halvøy. Alle landene har forskjellige mattradisjoner basert på hvor på kontinentet de ligger, klima og historie. Selv om det arabiske kjøkkenet varierer i hele regionen, er det visse elementer som er gjennomgående: ferske grønnsaker rike på smak, krydder i alle farger, olivenolje og mye kjøtt av lam, storfe og kylling.

Disse mattradisjonene sier mye om hvem man er og hvor man kommer fra og derfor er de desto viktigere å bevare når man lever i utlandet. Denne utstillingen er ment å være en hyllest til den arabiske matkulturen, og gi et innblikk i et variert og sammensatt kjøkken det er verdt å kjenne til.

Eksepmpler på oppskriftskortEksempler på oppskriftskort i utstillingen. Du får åtte forskjellige oppskriftskort på enkle arabiske retter du kan lage hjemme.

Utstillingen består av rundt 20 kokebøker på arabisk, engelsk og fransk, samt pyntegjenstander, oppskriftskort, plakater og en roll-up. Det er gratis å låne utstillingen men du må bekoste returfrakten. Utlånstiden er 4 uker.

For mer informasjon og bestilling, kontakt Nariman Amedi: nariman.amedi@nb.noEksempel på plakat som følger utstillingenUtstillingen inneholder fire plakater med korte fakta om arabiske mattradisjoner.

Plakat om ulike retterEksempel på en plakat i utstillingen.

 

 

Eksempler på bøker som følger med utstillingen
Eksempler på bøker i utstillingen. Bøkene kan gjerne lånes ut på kortidslån.

Min handlekurv