Finn din foreleser

Foredragene kan brukes som innslag på seminarer og konferanser, men også bestilles som faglig påfyll til personalmøter eller lignende. Vi vil gjerne at det er minst 5 deltakere til stede. 

 

Send forespørsel til dfb@nb.no med beskrivelse av arrangementet ditt, kontaktperson og hvilken dato dere ønsker at vi kommer. 

I tillegg til listen under kan vi også skreddersy en presentasjon hvis det er noe særskilt dere ønsker at vi skal fokusere på.  


ABC om DFB
Presentasjon av Det flerspråklige bibliotek (DFB), hvilke tilbud vi tilbyr og hvordan vi kan brukes i den daglige bibliotekhverdagen.

Dette foredraget på 40 min.

Presenteres av: Ezequiel Lemoine, Oddbjørn Hansen


Arabisk barnelitteratur, i Midtøsten og i Norge
Hva kjennetegner den arabiske barnelitteraturen og hvordan har den utviklet den seg? Hvilket tilbud på barnebøker har det arabiske barnet på sitt morsmål i Norge i dag?

Dette foredraget er på 45 min.

Presenteres av: Nisrin Maktabi Barkouki


Arabisk litteratur, film og musikk i Midtøsten og i Norge
Den arabiske kulturen er svært kompleks fordi den strekker seg over flere land, fra Mauritania og Marokko i Vest til den arabiske halvøyen i Øst. Hvordan gjenspeiler dette seg i litteraturen og andre medier? Ikke minst, hvordan er det arabiske bok og medietilbudet her i Norge?

Dette foredraget er på 40 min.

Presenteres av: Nisrin Maktabi Barkouki
 

Barnelitteratur
Et overblikk over våre tilbud til barn og unge og om utlvaget av barnebøker i DFB samling. Hva har vi av barne- og ungdomslitteratur i våre samlinger. Hvordan kan du bruke bøkene våre. Hva fokuserer vi på å kjøpe inn, hva har vi problemer med å skaffe. 

Dette foredraget er på 45 min.

Presenteres av Gulnara Bakke og Giti Nassouri


Den persiske samlingen
Et kort overblikk over den persiske samlingen. Lær om utvalget i samlingen og om trender innen persisk litteratur for både voksne og barn.  

Dette foredraget er på 35 min.

Presenteres av: Giti Nassouri
 

Den russiske samlingen
Lær om den russiske samlingen på DFB. En gjennomgang av hva vi har i samlingen, og om trender i moderne russisk litteratur for både voksne og barn.   

Dette foredraget er på 35 min.

Presenteres av: Gulnara Bakke
Når bokhyllene begrenses - om begrensede og begrensende samlinger
Hvordan gjenspeiles manglende ytringsfrihet og tabuemner i samlingene på Det flerspråklige bibliotek og hvordan jobbes det rundt disse betente temaene?

Dette foredraget er på 45 min.

Presenteres av: Nisrin Maktabi Barkouki

Bilde av tomt klasserom

Min handlekurv