Språkspillet New Amigos på norsk-arabisk til utlån

Skap møteplasser med New Amigos, et pedagogisk brettspill der spillerne lærer arabisk og norsk.

08. sep

Det flerspråklige bibliotek introduserer et nytt tilbud: Lån språkspillet New Amigos.

Spillet i bruk på Tøyen bibliotek

Språkspillet er et lavterskel-verktøy for å skape møteplasser mellom nordmenn og arabisktalende. Spillet er av media beskrevet som et fredsprosjekt like mye som et læremiddel. Interaksjonen mellom spillerne har preg av felles mål, samarbeid og lik status.

New Amigos er symmetrisk om to språk slik at norsk- og arabiskspråklige lærer språk av hverandre og man trenger ingen forkunnskaper annet enn sitt eget morsmål.  Med spillet lærer du de mest brukte ord og uttrykk først. Deretter avanserer du til å snakke korrekt i fortid, nåtid og fremtid mens du bygger et ordforråd på 1800 ord, tilsvarende nivå B1.

Spillet passer for eldre barn, undommer og voksne og kan spilles av 2-4 personer.

Det faglige innholdet i den norsk-arabiske varianten er utviklet av New Amigos i samarbeid med universitetslektorer i arabisk, norske og syriske studenter fra Universitetet i Bergen, samt med innspill fra Det flerspråklige bibliotek og støtte fra Vox.

Spillet i bruk på Tøyen bibliotek

Det er enkelt å lage en språkkafe med New Amigos. Spillet krever ingen andre ressurser enn at noen fastsetter tid og sted, og at spill, bord og stoler er tilgjengelig. For mindre bibliotek er dette en enkel måte å skape en møteplass.

New Amigos ble tildelt Den europeiske språkprisen "European Language Label" i 2016 for sitt arbeide med å øke flerkulturell forståelse og god språklæring gjennom sine brettspill.

Her er kataloposten for spillet hvis du ønsker å låne et eksemplar. 

Spillet er til salgs gjennom New Amigos Norge AS og koster 1195,- eks MVA.
Informasjon og bestillingsskjema for å kjøpe finner du her.

 

 

Min handlekurv